Bild: Moa Schulman

NÄRHETEN - en scenkonstfestival i Bagarmossen 18-21 september 2019

Festivalen NÄRHETEN älskar scenkonst och vill komma närmare, upptäcka nya skrymslen, krypa upp i ditt knä och dansa sig svettig bredvid dig. NÄRHETEN längtar efter lokala perspektiv, det folkliga, det smala, det intima och det snälla. Längtar efter att visa riktigt bra och utmanande scenkonst på platser där människor från flera generationer kan träffa varandra. Festivalen kommer att pågå i hela Bagarmossen och visa scenkonst utomhus, hemma hos konstnärer som bor i Bagarmossen och på Bagarmossens Folkets Hus.

NÄRHETEN utforskar lokalitet och programmet görs med hjälp av lokala samarbeten.

Genomförs i samarbete med Bagarmossens Folkets Hus med stöd av Kulturrådet, och Stockholm stad. Festivalen cureras av Amanda Apetrea, Nadja Hjorton, Frida Tiger och Sara Bergsmark.
Produktion: Interim kultur AB
Tekniska samordnare: Viktor Sandberg och Peter Widell
Grafisk form: Moa Schulman


English: we are a small diy intimate festival and we are working on an english translation. Until then perhaps you can ask a swedish speaking friend for help or use this link: https://translate.google.com/ Sorry, we love you!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


BILJETTINFO
FESTIVALPASS pris 150 kr ordinarie/ 70 kr studerande, arbetslös och pensionär. Festivalpasset gäller som biljett till alla föreställningar. Observera att du måste reservera varje föreställning du vill se för att säkra en plats då det är begränsat antal platser på ett flertal föreställningar/akter.

Information om hur du köper festivalpass och reserverar platser kommer snart!

Allt som sker i Bagarmossens Folkets Hus foajé är gratis, fika kommer finnas till försäljning. Salongerna är gratis men platser måste reserveras.//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

PROGRAM

ONSDAG 18 september

Kl: 16.00-18.00 After-förskola med Kaffe, kaka och karaoke.
Plats: Bagarmossens Folkets Hus, foajén.
GRATIS

Kl: 17.00-20.00 Straight passing - CRUSH
Plats: Samling i Bagarmossens Folkets Hus, foajén, därefter utomhus.
FESTIVALPASS

Kl: 18.00-20.00 Tipspromenaden - Lisen Rosell
Plats: Samling i Bagarmossens Folkets Hus, foajén, därefter utomhus.
FESTIVALPASS

Kl: 18.00-20.00 Salonger - Athena Farrokhzad, Zoë Poluch, Tova Gerge
Plats: Samling i Bagarmossens Folkets Hus, foajén, därefter hemma hos konstnärerna.
GRATIS, bokning krävs

Kl: 21.00-00 Kaffe, kaka, karaoke + invigningstal
Plats: Bagarmossens Folkets Hus, foajén.
GRATIS


TORSDAG 19 september

Kl: 14.00-18.30 Samtal runt ett bord med inbjudna gäster
Plats: Bagarmossens Folkets Hus, foajén.
GRATIS

Kl: 19.00 Abject of Desire - Shirley Harthey Ubilla
Plats: Bagarmossens Folkets Hus stora scen.
FESTIVALPASS


FREDAG 20 september

Kl: 18.30 Filmvisning - Kollektivet av Siri Hjorton Wagner och Nadja Hjorton.
Plats: Bagarmossens Folkets Hus, foajén.
GRATIS

Kl: 19.00 Lajv Dance- Lydia Östberg Diakité & BamBam Frost - Line dancing
Plats: Bagarmossens Folkets Hus stora scen.
FESTIVALPASS


LÖRDAG 21 september

13.00-18.00 Straight passing - CRUSH
Plats: Samling i Bagarmossens Folkets Hus, foajén, därefter utomhus.
FESTIVALPASS

15.00-17.00 Tipspromenaden - Lisen Rosell
Plats: Samling i Bagarmossens Folkets Hus, foajén, därefter utomhus.
FESTIVALPASS

18.00 Fiskedansen och andra Kosmiska Bekännelser - Sindri Sinkalonkan Runudde
Plats: Bagarmossens Folkets Hus - stora scen.
FESTIVALPASS

21.00 Slutfest med livemusikakter: Pheeyownah och Benjamin Quigley
Plats: Bagarmossens Folkets Hus - stora scen.
FESTIVALPASS//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////MER INFO OM PROGRAMMET

OM FÖRESTÄLLNINGAR SOM VISAS I BAGARMOSSENS FOLKETS HUS SCEN (FESTIVALPASS)

Till Bagarmossens Folkets Hus, stora scen har vi bjudit in koreografiska verk som rör sig mellan individ och kollektivitet. Personliga berättelser som utvecklas till kollektiva ritualer när betraktaren bjuds in. Scenkonst som på samma gång kan vara mjuk, politiskt, humoristisk, bråkig, och obekväm.
ABJECT OF DESIRE - SHIRLEY HARTHEY UBILLA

TORSDAG 19 september, kl 19.00
Plats: Bagarmossens Folkets Hus stora scen.

”ABJECTION refers to the human reaction (horror, vomit) to a threatened breakdown in meaning caused by the loss of the distinction between subject and object or between self
and other”
”DESIRE is to want something strongly. A wish or craving. A large, desperate feeling or need. To express a wish; request. Sexual appetite; lust.”

I Abject of Desire porträtteras ett agentskap som ständigt förhåller sig till motsägelsefulla processer. Genom att göra en annanhet vill Shirley Harthey Ubilla styra voyeurens blick som
här blir spegeln av subjektet. I strävan efter ägandet av jaget förkroppsligas det köttsliga begäret genom förlängningar och förskjutningar av det annars avskydda. I detta verk riktas
fokus på frågor rörande lesbiskhet och vithet.

Idé och koncept: Shirley Harthey Ubilla, Hanna Kisch
Koreografi: Shirley Harthey Ubilla
Kostym och Scenografi: Hanna Kisch, Nina Johansson
Perukmakare: Jessica Hedin
Musik och ljuddesign: Maya Lourenço
Ljusdesign: Angela X Ariza
Konstnärlig rådgivning: Halla Olafsdottir
Yttre öga: Vida Johannesson
Med stöd av: Konstnärsnämden
Samproduktion: Dansens Hus i Stockholm.
Tack till: Cajsa Godée, Rolf ”Butcherqueen” Backman, Maria Lönn, Andria Nyberg Forshage och JUCK. Extra stort tack till Angela X Ariza!
Föreställningens längd: ca 60min.

Shirley är verksam i Stockholm där hon arbetar som performer, koreograf samt som huvudlärare i street vid Dans och cirkushögskolan. Hennes arbete går att definieras utifrån
två utgångspunkter: en som tar avstamp i streetdance som genre och dess tradition och den andra som rör sig från en teoretisk, samtida performativ inriktning. Shirleys konstnärliga
arbete och undervisning genomsyras av frågor rörande genus, vithet och intersektionalitet. Hon är en av medlemmarna i dans- och performancegruppen JUCK. Våren 2018 var hon tillsammans med JUCK på Riksteaternturné med FATTA och Cleo, 2017 arbetade hon med Marina Abramović och framförde verken Freeing series och Art must be beautiful, Artist must be beautiful på Moderna Museet i Stockholm. På ArkDes under utställningen ”NormForm” kunde du se verket ”I just slipped into something more comfortable” där Shirley gjorde ett performance i en dräkt skapad av Hanna Kisch. Hon gästade även som Shakira i föreställningen Beauty and the Beast.
LAJV DANCE- BAMBAM FROST & LYDIA ÖSTBERG DIAKITÉ

FREDAG 20 september, kl 19.00
Plats: Bagarmossens Folkets Hus stora scen.

Vi har genom guldgruvan internet fått hjärtat att slå lite extra för line dance. Vi kan inte mycket om det men vi tycker det är kul att performa och vi älskar att dansa tillsammans med många i grupp. Vi bjuder därför in er till att lajva vår version av linedance. Det blir en tillställning med enkla steg och överraskningar. Cowboy outfits. Country musik. Det blir snacks, såklart, och dans i mängder. Välkomna!
/Lydia och BamBam

Bambam Frost och Lydia Östberg Diakité
Båda hade utbildats och jobbat länge på olika håll då de äntligen fann varandra i slutet av 2018. När de började jobba ihop 2019 kändes det som att de redan varit ett team i flera år. Under våren har dom gjort showcase i NY på La Mama och varit på turné med SO SORRY under riksteatern regim. Tillsammans finner dom inspiration i populärkulturens fenomen, glamour och ekonomin av att göra det störst bäst och vackrast.
FISKEDANSEN OCH ANDRA KOSMISKA BEKÄNNELSER - SINDRI SINKALONKAN RUNUDDE

LÖRDAG 21 september, kl 18.00
Plats: Bagarmossens Folkets Hus - stora scen.

”Fiskedansen och andra Kosmiska Bekännelser” är ett konceptalbum och ett workoutprogram bestående av sju olika danser med specifika syften. Med fem dansare på scenen presenteras de sju låtarna, och musiken vävs samman med personliga berättelser. Fiskedansen är en hyllning till rörelse som bejakar dansens närande potential i metaforiska bekännelser fulla av fabulösitet. Med kraft från radikal pedagogik arbetar Sindri Runudde utifrån premissen att varje kropp har kunskap och varje berättelse en dans.

Sindri Runudde arbetar med flera format parallellt, utifrån frågeställningar om vilken dans som dansas var, och vilka som får uppleva den. I en till en möten ordinerar Sindri olika danser som botemedel mot specifika åkommor. Ett annat format är ett medverkande workoutprogram, och här presenteras scenproduktionen. Tillsammans formar de “Fiskedansen och andra Kosmiska Bekännelser”.

Koreografi och kompositör: Sindri Sinkalonkan Runudde
På scen: Emelie Enlund, Iki Gonzalez Magnusson, Ellen Söderhult, Sepideh Khodarahmi, Marvil Iglesias
Musikproducent: Markus Almkvist
Ljuddesign: Julia Giertz
Musiker: Niklas Niki Blomberg, Robert Moon Smith
Ljusdesign: Ulrich Ruchlinski / imULto
Stylist och dramaturg: Juli Apponen
Illustration: Ida Engström
Foto: Chrisander Bruun
Konstnärlig rådgivning och skribent: Frida Sandström
Producenter: Patricia Vázquez Iruretagoyena och Emma-Cecilia Ajanki

Projektet är ett Projekt i SMart Produktionshus och görs i samarbete med Kulturrådet, Riksteatern, Region Skåne, Konstnärsnämnden, Inkonst, EMS, Stadsteatern i Skärholmen, MDT, DOCH, Uniarts Stockholm, Dansstationen, Danscentrum Syd, Subtopia och Slingan tour.

Sindri Sinkalonkan Runudde (SE) är dansare och koreograf som även är utbildad inom nycirkus. Sindri har bland andra arbetat för Skånes Dansteater, Seven Fingers Circus Company och Candoco Dance Company i London, samt för koreografer som Stina Nyberg och Carl Olof Berg. Han står bakom barnföreställningen Vända och vrida för Stadsteatern Skärholmen, samt den självbiografiska Blind Boi Diaries i regi av Juli Apponen. I 2017/2018 turnerade han med det interaktiva ljudverket “Golvet”.


//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


OM FÖRESTÄLLNINGARNA SOM VISAS UTOMHUS (FESTIVALPASS)
I de här verken är Bagarmossens offentliga rum scenrum och förutsättning för verken. Publiken deltar och platser som vi kanske känner igen från vår vardag förskjuts, förändras och förvrängs när de på nytt träder fram i ett ljudverk eller på en förhöjd tipspromenad.TIPSPROMENADEN - LISEN ROSELL

ONSDAG 18 september, kl 18.00-20.00 och LÖRDAG 21 september, kl 15.00-17.00
Plats: Samling i Bagarmossens Folkets Hus, foajén, därefter utomhus.

“Tipspromenaden” är en föreställning och en här-och-nu-upplevelse där du i grupp guidas på en vandring i Bagarmossen. Den här Tipspromenaden erbjuder ingen snitslad bana eller förutbestämda svar utan öppnar istället upp för det oväntade. Promenadens rutt tar form genom tips som ges längs vägen. Du kan hänge dig åt att bara vara i stunden och på platser som du inte själv visste att du skulle till. Lisen Rosell är scenkonstnär och i det här verket din guide. I “Tipspromenden” kan hon kombinera sådant som hon både älskar och skräms av: det vardagliga samtalet, det okända, improvisation och att släppa kontrollbehovet.

Verket bygger på en platsspecifik research där mötet med en plats och dess människor är hjärtat. Tipspromenaden arbetades fram första gången inom ramen för Bomassan (Konsthall C och Hökarängens stadsdelsråd) i Hökarängen 2018.

Lisen Rosell arbetar med teater och koreografi i egna projekt och i kollektiva processer tillsammans med andra konstnärer. Senast med verken Harlequin, Cuteness Overload och Grottbjörnens folk. Rosell intresserar sig för sådant som betraktas som fulkultur och spänningen mellan det accepterade och det opassande. Hon vurmar för nyanser i samtal och tilltal och spontanpratandets form och innehåll.
Lisen har en bakgrund som kulturvetare och producent och hon är sedan 2004 medlem i ÖFA-kollektivet. Hon har satt upp föreställningar på b la Turteatern, Uppsala Stadsteater, ZebraDans, Unga Klara och MDT.
STRAIGHT PASSING - CRUSH: Laura Wihlborg, Lisa Färnström, Robin N Spegel

ONSDAG 18 september, kl 17.00-20.00 och LÖRDAG 21 september, kl 13.00-18.00
Plats: Samling i Bagarmossens Folkets Hus, foajén, därefter utomhus.

Ett thriller-mysterium i hörlursformat där du spelar huvudrollen! Hur skulle levnadsvillkor för hbtq*-personer påverkas om Sverige fick en fascistisk regering? Det vill CRUSH undersöka i denna fiktiva, dystopiska framtidsskildring som med AR-teknik utspelar sig i det offentliga rummet. Straight Passing är en stadsvandring om kärlek och fascism. Du laddar ner föreställningen som en app på din telefon och upplever den utomhus med egna hörlurar. Via
instruktioner från appen och en medföljande karta rör du dig i en timmes lång promenad runtom Bagarmossen.

Längd: ca 1h

Tillgänglighet: För att gå stadsvandringen behöver du kunna röra dig obehindrat i stadsmiljö och förstå svenska. Stadsvandringen innehåller flera trappsteg och otillgängliga
Passager.

Av: Laura Wihlborg, Lisa Färnström, Robin N Spegel
Grafisk form: Edith Hammar
Röster: Laura Wihlborg, Hanna Nygårds, Rita Hjelm, Mattias Malmros, Sofia Söderberg
Foto: Anna Classon.

Straight Passing görs i samarbete med Hi-Story och LjudBang AB med stöd av Kulturrådet och Malmö Stad. I Bagarmossen presenteras verket i samarbete med GamlaEnskede Lådcyklar.

CRUSH är ett ljudverkskollektiv som gör interaktiva, platsspecifika hörlursverk med queer tematik sedan 2014. CRUSH består av regissören Lisa Färnström, radioproducenten
Laura Wihlborg och dramatikern Robin N Spegel. CRUSH har tidigare gjort verk på bl.a. klubbarna Trädgården och Celezte i Stockholm,på turné med Cinema Queers queerbuss, på Bangs 8:e mars-fest och på Arbetets Museum i Norrköping.//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////OM SALONGERNA (GRATIS, RESERVATION BEHÖVS)

Den konst som möter en publik är ofta bara en liten del av konstnärens praktik och idévärld. När det konstnärliga arbetet samlas i en text, i en koreografi eller i ett objekt är det massa kunskap, praktik, aktivism och tankar som blir osynliga. Därför har NÄRHETEN bett tre konstnärer; Athena Farrokhzad, Zoë Poluch och Tova Gerge att bjuda hem publiken till sig i så kallade salonger. Att dela med sig av just allt det där som hör till men som kanske inte alltid visas eller syns.
SALONG - TOVA GERGE
Working on Travel aka Trains and Boats and Planes

ONSDAG 18 september, kl: 18.00-20.00
Plats: Samling i Bagarmossens Folkets Hus, foajén, därefter hemma hos Tova. Mat ingår.

Tova Gerge bjuder in till en performativ middagskonversation om det yrkesrelaterade resandets dubbla egg. Samtalet tillåter valfri grad av deltagande i ett tydligt format, och bygger på exempel från ett tjugotal personer i och bortom konstfältet. I intervjuer har de delat med sig av tankar kring vilka konsekvenser resandet ger för hur livet organiseras:
Var man kan leva,
Vem man kan älska,
Hur och varför man vill arbeta,
Kort sagt, moroten och piskan i att sätta sig på flyget, båten eller planet.

I projektet ingår intervjuer med författaren Ghayath Almadhoun, koreograferna Amanda Apetrea & Halla Ólafsdóttir, Cullbergs verksamhetsledare Stina Dahlström, cirkusartisterna Aino Ihanainen & Alexander Weibel Weibel, repbondageläraren Gestalta Judd, bildkonstnären Katja Larsson, koreografen Dinis Machado, konstnärsduon Anna Mesquita & Leandro Zappala, koreografen Ofelia Ortega, musikern Sara Parkman, scenkonstskaparna Ebba Petrén & Gabriel Widing, skådespelaren Maria Salah, koreografen Uri Turkenich och koreografen Elizabeth Ward. Med stöd av Skogen och Helge Ax:son Johnsons stiftelse.

Tova Gerge är författare, scenkonstnär och projektledare aktiv främst inom litteratur, teater och dans. Hennes konstnärliga intressen berör ofta makt, kroppspolitik och subversiv intimitet, med arbetssätt influerade av aktivism, samtida koreografi och speldesign. Hon jobbar bland annat med scenkonstkollektivet Nyxxx, det feministiska plattformsförlaget Dockhaveri och den konstnärsstyrda produktionsplattformen Skogen.
SALONG - ZOË POLUCH
Senses sensing sense

ONSDAG 18 september, kl: 18.00-20.00
Plats: Samling i Bagarmossens Folkets Hus, foajén, därefter hemma hos Zoë. Mat ingår.


Come to my house.
Come lie on my floor.
Come lounge on my couch.
Come listen to your insides and your outsides. Come turn a sensation into word, a touch into narrative, some interiority into landscape.
Come turn a sound into sentence, a glimpse into anatomy,
some smell into metaphor.
Come lie on my floor.
Come lounge on my couch.
Working two-by-two, we will compose instant choreographies made specifically for the senses of the other. Tuned towards and into sound, touch, taste, sight and smell we will practice “Sensory Literacy”, a moving-into-writing score that has, in the past, generated material for performance.

Cred - Guidad av Zoë Poluch, baserad på en praktik som var utvecklad tillsammans med Cara Tolmie

Zoë Poluch has the capacity to make the most simple questions into complex investigations, and thus the format of a bio into an impossible endeavour. With an artistic practice that puts into motion different mediums and that takes shape in different rooms, her deeply critical eye for the contemporary dance scene is based on a long term and practice-based interest in the politics of moving and sensing. As she teaches, dances, talks, writes and thinks, she does it with a precise gymnastics of the senses. She looks forward to the far future, perhaps 2070, when she will inaugurate a dance company for dancing people over 70 years old and tour on a solar airplane to all the big stages of the world. In the past, she studied, trained and worked in Canada and Belgium and could be found dancing and performing on big and small stages, kind of all over. More recently, this has included extensive commitments to collaborations with Hanako Hoshimi-Caines and Elisa Harkins, another one with Kim Coleman and Cara Tolmie, performing and making The Knife’s “Shaking the Habitual” concert/show, her own solo “Example”, “On Air” with Nadja Hjorton, dancing in “Splendour” by Stina Nyberg and regurgitating history together with the feminist choreographic project “Samlingen". Zoë is currently Assistant Professor in Contemporary Dance at Uniarts, in Stockholm.
SALONG - ATHENA FARROKHZAD

ONSDAG 18 september, kl: 18.00-20.00
Plats: Samling i Bagarmossens Folkets Hus, foajén, därefter hemma hos Athena. Mat ingår.

Skriv din ort
Välkommen till en poesisalong där vi med dikten som medel undersöker Bagarmossen som förort. Vi börjar i personliga minnen och förhoppningar, i politiska direktiv och ekonomiska förhållanden, för att därigenom formulera en gemensam berättelse om platsen vi bor på. Salongen består av samtal och av individuellt samt kollektivt skrivande. Inga förkunskaper krävs och alla är välkomna!

Athena Farrokhzad är bosatt i Bagarmossen sedan 2010. Hon är poet, dramatiker, översättare och lärare vid Biskops-Arnös författarskola. Hon debuterade 2013 med Vitsvit, som åtföljdes av Trado 2016 (med Svetlana Cârstean). Hennes nya bok I rörelse utkommer på Albert Bonniers förlag i september. Farrokhad har skrivit pjäser för Unga Klara, Backateatern, Sverige Radio Drama och Nationaltheatret och översatt författare så som Marguerite Duras, Adrienne Rich och Jacqueline Woodson till svenska. I höst kommer Berör och förstör, en antologi med poesi för unga, som hon satt samman med Kristofer Folkhammar.


//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////OM DET SOM SKER I BAGARMOSSENS HUS FOAJÉ (GRATIS)

Bagarmossens Folkets Hus foajé kommer att fungera som samlingsplats och ett festivalfik. Här kommer Lisa Berkert Wallard att skapa en miljö för NÄRHETEN och man är välkommen att hänga, fika och vara nyfiken.KAFFE, KAKA OCH KARAOKE - Iki Gonzalez Magnusson och Siri Hjorton Wagner.

ONSDAG 18 september, kl 16.00-18.00 - after förskola samt kl 21.00-00.00 - vuxis
Plats: Bagarmossen Folkets hus, foajén.

Kaffe, kaka och karaoke är Stockholms queera karaoke-klubb i regi av Iki Gonzalez Magnusson och Siri Hjorton Wagner. Kaffe, kaka och karaoke skiljer sig från din vanliga karaokekväll - utan upphöjd scen ligger fokus på allsång, gemenskap och sångglädje.
Reglerna är enkla: Give space to shine men glöm inte att sjunga med ♥ I höst är Kaffe, kaka och karaoke inne på sin 10e säsong!
Kom efter förskoletid med eller utan ett barn kl 16-18 (ensamma vuxna är såklart välkomna också. Men att gilla barn kan va en bra grej denna tid) eller med dina vuxna vänner kl 21-00.SAMTAL RUNT ETT BORD

TORSDAG 19 september, kl: 14.00-18.30
Plats: Bagarmossen Folkets hus, foajén.

NÄRHETEN bjuder in till runda bordet samtal med inbjudna gäster. Vi pratar om konst och hållbarhet, lokalitet och kulturyttringar i och kring Bagarmossen. Kom och häng i foajén, fika och lyssna på samtal som pågår under hela eftermiddagen. Samtalet spelas in och kommer att finnas att lyssna på i efterhand.NÄRHETEN - SLUTFEST

LÖRDAG 21 september, kl 21-01
Plats: Bagarmossens Folkets Hus stora scen, foajén mm.
Rum: Lisa Berkert Wallard
DJ-duon Comfortzone: Maryam Nikandish och Palmer Lydebrant
Livemusikakter: Pheeyownah, Benjamin Quigley


NÄRHETEN bjuder in till slutfest. Ta på dig dina mjukaste dansskor eller dina högsta högklackar, vira in dig i massa sjalar eller ta på dig så få plagg som möjligt. Från normcore till extravaganza! Kom som du är och som du vill!


COMFORTZONE DJ-DUO består av Maryam Nikandish (från Karim & Karam) och Palmer Lydebrant. I en eklektisk blandning av olika genrer dyker de upp i mörkret och bjuder på unniga beats och peppiga hits hela natten.


LISA BERKERT WALLARD är scenograf och konstnär. Hon har pimpat och fixat foajén för hela festivalen och stora scenen för slutfesten.PHEEYOWNAH

LÖRDAG 21 september under slutfesten.
Plats: Bagarmossens Folkets Hus stora scen.

Pheeyownah är en kreativ allkonstnär från Stockholm. Som ung sjöng Pheeyownah i Stockholms Gospel Kör och insåg tidigt att hon ville bli artist. Förutom artist är hon även producent, låtskrivare och en av dansarna i dans och performancegruppen JUCK. Pheeyownah har länge skapat musik efter strikta DIY-principer och släppte sina två första EPs på egen label. År 2018 gick hon ihop med musikproducenten Juliann Julian för att skapa ett nytt sound och släppte tidigare i år debutalbumet SILVER. Med poetiska texter, tunga beats och slingrande melodier uttrycker Pheeyownah i sitt nya album nyanser av lust, makt, kärlek och osäkerhet och ger oss en ännu mer personlig och sårbar Pheeyownah än vad vi tidigare har sett.
BENJAMIN QUIGLEY
ALAP
As Low As Possible
Counter-party concert-performance

LÖRDAG 21 september under slutfesten.
Plats: Bagarmossens Folkets Hus - ett skrymsle

I ett försök att utmana mig själv och min omgivning kommer jag att hålla igång en drone på min kontrabas under hela kvällen, till dess att det inte längre går. Gradvis – och då menar jag fucking gradvis – kommer jag att sänka tonhöjden under kvällen till dess att det inte går att komma lägre. Snarare än att betrakta det som musik väljer jag att undersöka vad ljud får oss att göra.

Detta sker: Min hjärna styr min arm. Min arm styr min hand. Min hand styr stråken. Friktionen från stråkens tagel sätter strängen i rörelse. Strängens vibrationer omvandlas till ljudvågor som förstärks i kontrabasens stora kropp och sprider sig i rummet. När ljudvågorna når dina trumhinnor är det upp till dig.

Om du känner dig trött och vill sova – sov. Om du vill dra dig undan från festen ett tag och vara för dig själv – gör det. Om ni vill hitta ett mörkt hörn att hångla i. Om du vill ta lite, lite till och sen gå tillbaka ut till festen. Om du vill messa ditt ex och ba faan babe jag är ledsen för att blev såhär. Eller om du bara vill översköljas av lågfrekventa ljudvågor.

Kom och gå som du vill. Var respektfulla mot varandra. Vi ses i baren.Benjamin Quigley ägnar sig åt att skapa och framföra musik, performance och teater. Han har studerat vid många olika utbildningar men känner inte att den informationen är särskilt relevant egentligen.
Som musiker har Benjamin bland annat ägnat sig åt att frenetiskt turnera runt i världen med punkbandet DELTAHEAD som ifrågasatte vad en konsert är och kan vara. Som performer har han arbetat med Marina Abramovic, Lundahl & Seitl, performancegruppen Poste Restante och många andra. Allra senast har han regisserat verken ”IT’S A TRAGEDY” och ”HEAVEN & HELL” tillsammans med Linn Hilda Lamberg/Poste Restante. Han har också skrivit och framfört musik till ett flertal teaterföreställningar. Benjamin driver scenkonstkollektivet GLQ (GomesLechQuigley) tillsammans med Mariana Suikkanen Gomes och Mattias Lech.


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Bild: Moa Schulman